Η ΑΓΡΟΦΛΟΡΑ ΑΕ δημιουργήθηκε το 2005 και τροφοδοτεί την ελληνική και ξένη  αγορά με φυτοχώματα ερασιτεχνικής χρήσης.  

Πρόκειται  για  μια  μοντέρνα  μονάδα  που μεταποιεί, επεξεργάζεται και συσκευάζει τύρφη και λιπάσματα, σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην περιοχή Λάκκωμα , κοντά  στα λιμάνια Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης διευκολύνοντας τη θαλάσσια διακίνηση των προϊόντων της σε όλο τον κόσμο.

Η οργάνωση της μονάδας και η επιλογή του μηχανολογικού εξοπλισμού έγιναν για να διασφαλίζουν τη μέγιστη παραγωγικότητα και τη σταθερά υψηλή ποιότητα των προϊόντων. Η παραγωγή είναι πλήρως αυτοματοποιημένη , ελέγχεται  ηλεκτρονικά, εκτελώντας με ακρίβεια τις συνταγές όλων των προϊόντων, τα οποία συσκευάζονται σε συσκευασίες με διπλό φιλμ ώστε να παραμένουν αναλλοίωτες και να προστατεύονται τα προϊόντα από τον ήλιο και τις εξωτερικές συνθήκες.

Οι πρώτες ύλες έχουν  ποιοτικά πρότυπα και προέρχονται από την Γερμανία, Λιθουανία και Απω Ανατολή.  Ο καθημερινός      έλεγχος όγκου, pH και αγωγιμότητας διασφαλίζει την άριστη ποιότητα η οποία μαζί με την ποικιλία των προϊόντων μπορεί να καλύψει τις ανάγκες    και    των      πιο απαιτητικών πελατών της.
Η ΑΓΡΟΦΛΟΡΑ, δραστηριοποιείται στην ελληνική  αγορά, ενώ παράλληλα εξάγει στις Ευρωπαϊκές και Βαλκανικές χώρες, στη Μέση και ?πω Ανατολή , στην Ασία,  κ.λ.π.
Οι οργανωτικές δομές είναι σύμφωνες με τα  γερμανικά πρότυπα και αναπτύσσονται σε ξεχωριστά τμήματα για τα διοικητικά, τα εμπορικά, και τα τεχνικά ζητήματα, ενώ η παρουσία εξειδικευμένου και έμπειρου προσωπικού διασφαλίζει την σωστή εξυπηρέτησή.
 
 ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
 
Ø2005 
Ίδρυση της εταιρείας και λειτουργία αυτοματοποιημένης μονάδας   παραγωγής φυτοχωμάτων για ερασιτεχνική χρήση βασισμένη στα Γερμανικά πρότυπα.
 
Ø2008  
Έναρξη της εξαγωγικής δραστηριότητας στα Βαλκάνια και στην Κύπρο.
 
Ø2009
Αγορά γειτονικού αγροτεμαχίου και επέκταση αποθηκευτικού χώρου.
 
Ø2013
Κατασκευή μονάδας επεξεργασίας κοκοφοίνικα.
Κατασκευή υπόγειων και υπέργειων δεξαμενών για την περισυλλογή και   εκμετάλλευση των όμβριων υδάτων.
 
Ø2014
Επέκταση δραστηριοτήτων και συνεργασία με γνωστές αλυσίδες DIY στο εξωτερικό.
Πιστοποίηση ποιότητας διοίκησης κατά ISO 9001:2008.
Επέκταση γραφείων για τις ανάγκες της διοίκησης.
 
Ø2015
Δυναμική ανάπτυξη της σειράς των προϊόντων με την προσθήκη εξειδικευμένων φυτοχωμάτων για την καλλιέργεια οξύφυλλων φυτών, αρωματικών φυτών, λαχανικών,  εσπεριδοειδών, Ορχιδέας και άλλων φυτών.